top of page

Bagheta Calda Warm EDGE. Distantier 
termoplastic pentru geam termopan.

Bagheta Calda Warm Edge distantier Termoplastic ce separa foile de sticla in cadrul unui pachet de geam termoizolator.

Bagheta Calda Warm EDGE izolare termica si fonica, stabilitate la torsiuni

În gama noastră de produse, tehnologia de vârf este esențială pentru performanța și eficiența acestora, atât pentru tamplarie aluminiu, cât și pentru tamplarie PVC. Unul dintre elementele fundamentale este reprezentat de Bagheta Calda Warm EDGE. Această componentă joacă un rol semnificativ în reducerea emisiilor de carbon ale locuinței tale și îmbunătățirea eficienței energetice, fiind potrivită pentru atât tamplaria din aluminiu, cât și cea din PVC.

Bagheta Calda Warm EDGE este o bară special concepută, fabricată dintr-un compozit plastic cu proprietăți izolatoare deosebite, optimizate pentru a asigura performanțe termice superioare. Funcționează prin blocarea aerului rece de la pătrunderea în interiorul casei prin fereastra ta și, în același timp, reține căldura în interior. Acest lucru duce la o distribuție mai uniformă a căldurii în locuința ta și, implicit, la reducerea necesității de a utiliza încălzirea centrală, aducând economii semnificative pentru ambele tipuri de tamplarie.

Un aspect crucial este că până la 80% din pierderea de energie prin intermediul unei ferestre apare la marginea acesteia. Produsele cu tehnologie "Bagheta Calda Warm EDGE" vizează minimizarea acestei pierderi de energie. Termenul "Tehnologie Warm Edge" se referă la construcția marginilor unei unități cu geam dublu, triplu sau cvadruplu, care conduce mai puțină căldură sau frig decât ferestrele tradiționale și unitățile obișnuite cu construcție standard.

Unitățile standard cu geam sau unitățile etanșe pentru geamuri izolate sunt construite cu o bară de separare din aluminiu pentru a menține sticla la distanță. Cu toate acestea, aluminiul are o conductivitate termică ridicată și, de asemenea, prezintă o pierdere termică extrem de ridicată.

În comparație, ferestrele cu geam dublu echipate cu o bară de separare "Bagheta Calda Warm EDGE" au o temperatură internă a marginii cu până la 65% mai ridicată, ceea ce ajută la îmbunătățirea eficienței termice a ferestrei și reducerea riscului de condens.

Tehnologia "Bagheta Calda Warm EDGE" reduce semnificativ diferența de temperatură dintre centrul și marginea unității, cu o reducere de până la 94% a pierderii de căldură (sau câștigul de căldură) la marginea exterioară a ferestrei tale.

Odată cu contribuția reală adusă mediului înconjurător, această economie de căldură poate contribui la reducerea consumului de căldură sau a necesității de aer condiționat într-o locuință, ceea ce duce la reduceri ale emisiilor de carbon și economii la facturile de combustibil.

Tehnologia "Bagheta Calda Warm EDGE" contribuie, de asemenea, semnificativ la reducerea condensului de pe unitatea etanșă cu până la 70%. Această reducere a umidității elimină practic șansele de dezvoltare a mucegaiului și a bacteriilor potențial nocive. Acest lucru este o considerație esențială pentru un număr tot mai mare de persoane care suferă de afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul. Alegeți tehnologia "Bagheta Calda Warm EDGE" pentru un mediu mai sănătos și mai eficient energetic. Optând pentru această soluție, beneficiați de o locuință mai confortabilă și de economii semnificative pe termen lung la costurile de încălzire și răcire, contribuind, totodată, la protejarea mediului.

bottom of page